​​​

Pazartesi, Çarşamba, Cuma, Pazar

19.00 - 22.00

Kontenjan

Bu eğitimde araştırmacılar (lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve akademisyenler), çalışmalarında ortaya koydukları hipotezlerin istatistiksel alt yapılarını tamamlamalarını, uygulamalarını gerçekleştirmelerini, ampirik sonuçları elde ederek çıkarımlar yapıp bu çıkarımlar doğrultusunda önerilerde bulunabilmesini amaçlamaktadır. Bu sayede araştırmacılar topladıkları birincil veriler ya da ikinci veriler yardımıyla temel istatistiksel analizleri kendileri yapabileceklerdir.

• Temel İstatistiksel Kavramlar
  • SPSS Programının Arayüzü
  • Veri Girişi
  • APA formatında Tablolaştırma
  • Betimleyici İstatistikler ve Grafik Oluşturma
  • Normallik Testleri
  • Tek Grup Ortalaması İçin Testler (One-sample t test & Wilcoxon Signed Rank Test)
  • İki Bağımsız Grup Ortalaması İçin Testler (Independent Samples t test & Mann Whitney U)
  • İki Bağımlı Grup Ortalaması İçin Testler (Paired Samples t test)
  • İkiden Fazla Bağımsız Grup Ortalaması İçin Testler (One Way ANOVA & Kruskal Wallis H)
  • Ki-Kare Analizi
  • Korelasyon Analizi (Pearson Korelasyon Katsayısı & Spearman Sıra Korelasyon Katsayısı)
  • Regresyon Analizi

SPSS ile verilerini analiz etmek isteyen tüm araştırmacılar (lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri veya akademisyenler) eğitime katılabilirler. Eğitime katılım için bireylerin temel bilgisayar becerilerine sahip olması gerekmektedir.

Öğr. Gör. Mahmut Sami YİĞİTER

20 Kişi ile sınırlıdır.

Programa %70 devam koşulunu sağlayan ve program sonunda yapılan sınavdan en az 70 puan alarak başarılı olanlara üniversite tarafından onaylı başarı sertifikası verilir.

İLGİLİ KURUM VEYA KİŞİLER

• Lisans ve lisansüstü öğrencileri
  • Akademik personeller
  • Kamu Kurumları

EĞİTİM ÜCRETİ

ÖDEME

Eğitim ücreti aşağıda bilgileri verilen banka hesabına yatırılacaktır.

IBAN: TR83 0001 2009 4110 0044 0000 26

Alıcı: Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü

Açıklama: Ad Soyad, T.C. Kimlik No, Eğitimin Adı

Programa başvurmak isteyenler online başvuru butonuna tıklayarak kayıt yaptırabileceklerdir. Eğitimin açılması kesinleştiğinde tarafınıza ödeme ve kesin kayıt ile ilgili e-posta gönderilecektir.

Başvuru Formu: https://forms.gle/gRZUu2vvCg8v28sA6

Kategoriler