EĞİTİM

1-5 Temmuz 2024

Hafta içi

10.00-12.00/ 13.30-15.30

3.000 TL (ASBÜ Personeline %30 indirim olacaktır.)

ASBÜ Eğitim Salonları

Kontenjan

Her sınıf, ortalama 10- 25 kişi

EĞİTİMİN KODU E-61

Kişisel gelişimin en önemli eğitimlerinden olan Diksiyon Eğitimleri, bireyin toplum hayatında sıradanlıktan, fark edilen bir kişilik haline gelmesi, farklı iş kollarında değişen ve gelişen koşullara karşı daha donanımlı ve kendini daha rahat ifade edebilmesi, etkili sunum teknikleriyle mesleki sunumlarda daha başarılı olmasını sağlamaktadır.

Topluluk karşısında konuşmak çoğu kişinin de korkulu rüyasıdır. Üstelik iş hayatınız, sunum ya da seminer düzenlemenizi gerektiriyorsa diksiyon çalışmaları sizin için şart olmalı. Diksiyon eğitimi, toplum karşısında çekinmeden rahat bir şekilde konuşmanıza katkı sağlayacaktır. Özgüven kazanmak diksiyon eğitiminin faydaları arasındadır.

Bunların dışında diksiyon eğitimi ile ses tonunuzu değiştirebilirsiniz. Topluluk önünde konuşurken heyecanınızı kontrol altına alabilirsiniz. Etkili konuşarak çevrenizde seçkin hale gelirsiniz. Duygu ve düşüncelerinizi akıcı ve anlaşılır şekilde aktarabilirsiniz. Beden dilini etkili ve bilinçli kullanabilirsiniz. Türkçe'yi doğru ve güzel seslendirebilirsiniz. İş yaşamınızda başarınızı artırabilirsiniz.

• Diksiyona Giriş
  • Ses ve Soluğun Denetimi
  • Ünlü ve Ünsüz Seslerin Sesletimi
  • Yazı Dili ile Konuşma Dili Arasındaki Farklar
  • Vurgu, Tonlama, Ulama vb. Kurallar
  • Ğ Harfinin Kullanımı
  • Metin Değerlendirme
  • Konuşma Kuralları
  • Genel İletişim Teknikleri
  • Topluluk Önünde Konuşma Kuralları
  • Doğaçlama Konuşma Çalışmaları
  • Beden Dilinin Kullanımı
  • Doğru Bilinen Yanlışlar

Sunum yapanlar, öğretmenler, konuşmacılar, siyasetçiler, ebeveynler… Kısaca, bu alana ilgi duyan; okuyan, yazan, konuşan, dinleyen herkes (17 yaş üstü) katılabilir. Dilimizi etkili, güzel ve doğru kullanmak hepimizin görevi.

Tuğba YÖNTER (Sunucu, Spiker, Eğitmen)

Doç. Dr. Hakan KARABACAK

Her sınıf, ortalama 10- 25 kişi

Programa %70 devam koşulunu sağlayan katılımcılara üniversite tarafından onaylı (e-devlet) katılım belgesi verilir.

BAŞVURU

Programa başvurmak isteyenler online başvuru butonuna tıklayarak kayıt yaptırabileceklerdir. Eğitimin açılması kesinleştiğinde tarafınıza ödeme ve kesin kayıt ile ilgili e-posta gönderilecektir.

Başvuru Formu: https://forms.gle/ZDF5FVqpdaMt4Dp86

ÖDEME

Yeterli sayıda talebe ulaşılıp eğitim açıldığında eğitim ücreti aşağıda bilgileri verilen banka hesabına yatırılacaktır.

IBAN: TR83 0001 2009 4110 0044 0000 26

Alıcı: Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü