EĞİTİM

15 Temmuz Örneğinde Medya Okur Yazarlığı ve Dezenformasyonla Bireysel Mücadele Araçları

E-62

15 Temmuz Örneğinde Medya Okur Yazarlığı ve Dezenformasyonla Bireysel Mücadele

16-17 Temmuz 2024

5 saat (2 gün)

Salı, Çarşamba

Program detaylarında yer almaktadır.

ÜCRETSİZ

Sezai Karakoç Konferans Salonu/Fuat Sezgin Konferans
Salonu, ASBÜ Rektörlük Binası

Kontenjan

EĞİTİMİN KODU E-62

Medya Teknolojilerinin gelişmesi ve yeni medya mecralarının yaygınlaşması haber alma ve bilgilenme konularında, dezenformasyon problemine yeni bir boyut getirdi. Özellikle sosyal ağların yaygınlaşması ve her kullanıcının kendi içeriğini üretebilme imkanı, toplumun dezenformasyona açık hale gelmesine neden oldu. Dezenformasyon, birçok konuda olduğu gibi milli birliği ve beraberliği gerektiren konularda da etkili olup, gerçeğin yitimine ve toplumsal ayrımlaşmaya neden olabiliyor. Bunun en somut örneklerinden biri de ülkemizde hain kalkışmanın yaşandığı 15 Temmuz’dur. “Milletin Zaferi” olan 15 Temmuz için özellikle sosyal medyada bilinçli olarak dezenformasyon çalışmaları göze çarpmaktadır. Bu eğitimin amacı Medya Okur-Yazarlığı ve Dezenformasyonla Bireysel Mücadele Araçları konusunda 15 Temmuz örneği üzerinden bir farkındalık yaratmaktır.

EĞİTİM İÇERİĞİ VE  PROGRAMI

• 16.07.2024 09.30 Dezenformasyonu Etkili Kılan Mantık Hataları ve Safsata: Doç. Dr. Ayşegül DOĞRUCAN
  • 16.07.2024 11.00 Medya Okur-Yazarlığı: Doç. Dr. Hülya ÖZKAN
  • 17.07.2024 11:00 Dezenformasyonla Mücadele ve Dünya Örnekleri: Doç. Dr. Ahmet Faruk ÇEÇEN
  • 17.07.2024 13.30 Dezenformasyonla Bireysel Mücadele Araçları: Doç. Dr. Ahmet Faruk ÇEÇEN
  • 17.07.2024 15.00 15 Temmuz Destanını Karalamaya Yönelik Dezenformasyon Örnekleri Üzerine Genel Değerlendirme (Soru-Cevap): İletişim Fakültesi Öğretim Üyeleri ve Öğretim Elemanlarının Katılımıyla

Tüm halkımız davetlidir.

Kontenjan 20 kişi ile sınırlıdır.

Programa %70 devam koşulunu sağlayan katılımcılara üniversite tarafından onaylı (e-devlet) katılım belgesi verilir.

BAŞVURU

Programa başvurmak isteyenler online başvuru butonuna tıklayarak kayıt yaptırabileceklerdir. Eğitimin açılması kesinleştiğinde tarafınıza ödeme ve kesin kayıt ile ilgili e-posta gönderilecektir.

Başvuru Formu:

Kategoriler