YEREL YÖNETİMLERDE AFET YÖNETİMİ EĞİTİMİ

Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma

894 TL (KDV dâhil)

ASBÜ Güvercinlik Salonu

Yerel yönetimlerde afet yönetimi bağlamında aft risk ve kriz yönetiminin unsurlarına yer verilecektir. Afetler yerelden yönetilir önermesinden hareketle yerel yönetimler personelinin afet öncesi risk yönetiminde, afet sırası ve sonrasında kriz yönetiminde etkin bir yönetimi gerçekleştirmeleri için gereken süreçler eğitim kapsamında yer alacaktır. Birçok doğal ve teknolojik afete maruz kalan ülkemizin afet risklerinin azaltılabilmesinin yolu yerleşim alanlarının dirençliliğinde geçer. Bu bağlamda yerel yönetimlerde görev yapan yöneticiler başta olmak üzere, tüm personele afetlere karşı farkındalık ve bilinç oluşturmak eğitim kapsamında hedeflenmiştir.

• Yerel Yönetimlerde Afet (Risk ve Kriz) Yönetimi
  • Afet Acil Durum Planları-Senaryoları ve Tatbikatları
  • Afetlere Dirençli Kentler
  • Afet Müdahale Planı (TAMP)
  • İklim Değişikliği ve Yerel İklim Eylemleri
  • Afet Odaklı Kentsel Dönüşüm
  • Yerel Yönetimlerde Biyoterör Riskleri ve Alınması Gereken Önlemler
  • Yerel Yönetimlerde Büyük Endüstriyel Kazalar ve Tehlikeli Madde Taşımacılığı
  • Yerel Yönetimlerde Meteorolojik Afetler, Erken Uyarı ve Tahmin
  • Afet ve Acil Durumlarda Yerel Sağlık Hizmetleri

Yerel yönetimler personeli, yöneticileri ve afet yönetimi alanında uzmanlaşmak ve bu alanda kariyer yapmak isteyen bireyler katılabilir. Eğitime katılım için “en az ön lisans mezunu olmak” ön koşulu aranmaktadır.

Prof. Dr. Aslı AKAY

Diğer öğretim üyeleri bilahare belirlenecektir.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi personeline:  670,5 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)

Birinci derece bir şehit yakını ile gazi veya birinci derece bir gazi yakınına: 670,5 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinden mezun ve emekliler için: 670,5 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)

Aynı Kuruluştan gelen en az 5 kişilik taleplerde: 670,5 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)