SPSS UYGULAMALI TEMEL İSTATİSTİK EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI (VERİ 2101)

SPSS Uygulamalı Temel İstatistik Eğitimi Sertifika Programı

27-28 Kasım 2021

12 saat

Cumartesi, Pazar

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Hazırlık Binası Seda Erorhan Bilgisayar Laboratuvarı

Kontenjan 25 kişi ile sınırlıdır.
Eğitimin Kodu VERİ 2101

Bu eğitim programının amacı, sosyal araştırmaların veri analizinde en yaygın kullanılan istatistik paket programı olan SPSS aracılığıyla, örnek veri dosyaları üzerinden temel istatistiksel analizleri birebir yaparak öğretmek, analizler sonucunda elde edilen verilerin nasıl yorumlanacağını göstermektir.

• Teorik Altyapı
  • Değişkenlerin ölçüm düzeyleri
  • SPSS programına giriş
  • SPSS’te Değişken Tanımlanması ve Veri Giriş
  • Frekans analizi ve betimleyici analizler (çapraz tablolar, ortalama, ortanca, standart sapma gibi)
  • Güvenilirlik analizi (cronbach alfa katsayısının hesaplanması)
  • Korelasyon analizi
  • Hipotez testleri (T-test, ANOVA, Ki-Kare)
  • Regresyon analizi
  • SPSS Uygulamalı Çalışmalar

Üniversitemiz bilgisayarlarında SPSS programı kuruludur.

Sosyal konularda proje, tez ve araştırma yapmak için gerekli olan temel istatistik konuları düşünülerek hazırlanan bu eğitim, yüksek lisans tezi, doktora tezi, dönem içi projeler hazırlayan öğrenciler ile akademik çalışma yapanlar, anket geliştirip veri analizi yapmak isteyenler, çalıştıkları kurumda istatistiksel raporlar yazanlar ve SPSS ile sosyal veri analizi yapmak isteyenler için uygundur. Temel konulardan başlanıp orta seviyeye kadar yer verileceği için herhangi bir istatistik alt yapısına gerek yoktur.

EĞİTMEN

Doç. Dr. Gökhan SAVAŞ

ASBÜ Saha Araştırmaları Merkezi Kurucu Müdürü (2014 – 2020)
ASBÜ Sosyoloji Bölümü Genel Sosyoloji ve Metodoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

25 Kişi ile sınırlıdır.

Programa % 70 devam koşulunu sağlayan ve program sonunda yapılan sınavdan en az 70 puan alarak başarılı olanlara ASBÜ Rektörü ve SEM Müdürü imzalı resmi başarı sertifikası verilir.

750 TL (KDV Dâhil)

Programa başvurmak isteyenler online başvuru butonuna tıklayarak kayıt yaptırabileceklerdir. Eğitimin açılması kesinleştiğinde tarafınıza ÖDEME ve kesin kayıt ile ilgili e-posta gönderilecektir.

Not: Online Başvuru platformunda teknik sorunla karşılaşmanız durumunda ön kaydınızı aşağıdaki platformdan da yapabilirsiniz.

Hızlı Ön Kayıt: https://forms.gle/X1guwKwD3yZs6trn8

Ön kaydınızı bu platformdan yaptığınızda, lütfen ASBÜSEM'e mail atarak bildiriniz.