RESMİ YAZIŞMA USULLERİ  VE ETKİLİ YAZMA EĞİTİMİ

Pazartesi, Çarşamba, Cuma

718,8 TL (KDV dâhil)

ASBÜ Güvercinlik Salonu

Bürokratik ve özel çalışma hayatında en önemli ve en çok ihtiyaç duyulan yetkinliklerden biri doğru iletişimdir. İletişim yazılı ve sözlü olmak üzere iki şekilde olur. Resmi kurumlarda ve rekabetin önde olduğu özel sektörde hizmet kalitesinin yükseltilesi için personelin bu alanda başarılı olması gerekir. Bu sertifika programına katılanlar kurumun hizmet kalitesinin yükseltilmesi için büyük bir öneme sahip olan yazılı iletişim konusunda önemli becerilere sahip olacak ve iletişimsizlikten kaynaklanan yanlış iş ve işlemlerin azaltılmasını sağlayacaklardır.

Doğru Yazmanın Önemi ve Usulü

• Doğru yazma için bazı temel bilgiler
  • Cümle bilgisi ve paragraf bilgisi
  • İmla kuralları (noktalama)

Resmi Yazışmalar

• Resmi yazışma kuralları
  • Dilekçe, davetiye, telgraf vb. yazılar
  • Rapor, soruşturma vb. yazılar

Ticari Yazışmalar

• Tanıtım yazıları
  •  Sözleşme metinleri vb. yazılar
  • Raporlama

Özel Yazışmalar

• Mektup, telgraf, davetiye
  • Özgeçmiş
  • Günlük, gezi yazısı, haber, kısa mesaj

Edebi ve Bilimsel Yazılar

• Makale (Hazırlık, kompozisyon)
  • Rapor, inceleme, eleştiri
  • Mektup, günlük, hatıra, biyografi

Uygulama ve Değerlendirme

• Doğru metin yazma uygulamaları
  • Uygulamalarla ilgili geri bildirimler

Resmi ve özel sektörde çalışanlar, doğru yazı yazma konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler eğitime katılabilir. Eğitime katılım için "Lise mezunu" önkoşulu aranmaktadır.

Prof. Dr. Abdulhakim KOÇİN

(ASBÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı)

Programa % 70 devam koşulunu sağlayan katılımcılara imzalı resmi katılım belgesi verilir.

EĞİTİM ÜCRETİ: 718,8 TL (KDV Dâhil).

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi personeline:  539,1 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)

Birinci derece bir şehit yakını ile gazi veya birinci derece bir gazi yakınına: 539,1 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinden mezun ve emekliler için: 539,1 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)

Aynı Kuruluştan gelen en az 5 kişilik taleplerde: 539,1 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)

KAYIT

Programa başvurmak isteyenler online başvuru butonuna tıklayarak kayıt yaptırabileceklerdir. Eğitimin açılması kesinleştiğinde tarafınıza ÖDEME ve kesin kayıt ile ilgili e-posta gönderilecektir.