PROGRAM & PROJE İZLEME VE DEĞERLENDİRME EĞİTİMİ

Salı, Cuma

ASBÜ Derslikleri

Tüm kamu kurumlarının görev ve sorumlulukları çerçevesinde belli hedefleri gerçekleştirmek amacıyla çeşitli program ve projeler uygularlar. İdarecilerin bu program ve projelerin öngörülen amaç ve hedeflere ulaşıp ulaşmadığını ve beklenen etkileri yaratıp yaratmadıklarını görebilmeleri için etkin bir izleme ve değerlendirme sisteminin kurulması gerekir. Türkiye’de kamu idarelerinin izleme ve değerlendirme sistemi kurmalarının önemi 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanununun yürürlüğe girmesiyle daha da artmıştır. Kurumsal stratejik planlama, performans esaslı bütçeleme, iç kontrol ve denetim fonksiyonları ile hesap verilebilir ve şeffaf bir idare ancak etkili bir izleme ve değerlendirme sistemi ile mümkündür. Kamu kurumları uyguladıkları program ve projelerinin amaçlarına hizmet edip etmediğini, kamu kaynaklarının harcanmasına değip değmediğini izleyip değerlendirerek başarılarını ikna edici bir şekilde ispatlayabilir ve kendilerine duyulan güveni artırabilirler.

Bu üç günlük uygulamalı seminer izleme ve değerlendirmenin genel felsefesi, kavramları ve uygulamaları içermektedir. Programa katılanlar program ya da proje döngüsünün farklı aşamalarının nasıl izlenme ve değerlendirme yapılacağıyla ilgili temel teknik bilgi ve becerileri kazanacaklardır. Seminer konularının birçoğunu katılımcılar grup çalışması ile uygulama fırsatı bulacaklardır.

• Sonuç Odaklı Yönetim
  • İzleme, değerlendirme ve denetim arasındaki farklar
  • Program ve proje döngüleri
  • Sonuç Hiyerarşisi
  • Varsayımlar, Göstergeler ve Doğrulama Kaynakları (Örnek Uygulama)
  • Risk değerlendirmesi
  • Değerlendirme döngüsü
  • Ex-ante, süregiden ve ex-post değerlendirme
  • Ex-ante değerlendirme teknikleri (fayda maliyet analizine temel giriş)
  • Proje ve program göstergelerinin geliştirilmesi
  • İzleme ve değerlendirme modellerinin gözden geçirilmesi
  • Temel çıktı ve etki değerlendirme göstergelerinin gözden geçirilmesi
  • İzleme ve değerlendirme yöntemlerinin seçilmesi
  • Program ve proje izleme sistemleri ve planlama
  • Organizasyon, Araçlar ve İletişim Prosedürleri

Bu seminer özellikle program ve proje yönetiminde çalışanlar ile program/proje izleme ve denetlemesinde görev alanlara yönelik olarak hazırlanmıştır. Bununla birlikte denetim sürecinde program ve proje izleme ve değerlendirme yaklaşımını uygulamaya geçirme arayışında olan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetim çalışanları da bu seminerden faydalanabilirler.

Eğitim, konusunda uluslararası araştırma deneyimine sahip uzman öğretim elemanları tarafından verilecektir

Programa % 70 devam koşulunu sağlayan katılımcılara imzalı resmi katılım belgesi verilir.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi personeline: 535,5 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)

Birinci derece bir şehit yakını ile gazi veya birinci derece bir gazi yakınına: 535,5 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinden mezun ve emekliler için: 535,5 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)

Aynı Kuruluştan gelen en az 5 kişilik taleplerde: 535,5 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)

Programa başvurmak isteyenler online başvuru butonuna tıklayarak kayıt yaptırabileceklerdir. Eğitimin açılması kesinleştiğinde tarafınıza ÖDEME ve kesin kayıt ile ilgili e-posta gönderilecektir.