İSLAM EKONOMİSİ VE KATILIM BANKACILIĞI SERTİFİKA PROGRAMI (İNGİLİZCE)

Pazartesi, Çarşamba, Cuma

1140 TL (KDV dahil)

ASBÜ Güvercinlik Salonu

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBU), Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULIFAM)’ın amacı İslam ekonomisi ve finansı alanında akademik çalışma ve araştırmalar yaparak, eğitim programları, seminer ve konferanslar düzenleyerek İslam ekonomisi ve finansının uluslararası seviyede gelişimine katkıda bulunmaktır. Bu amaç doğrultusunda ULIFAM ve Dini İlimler Fakültesi İşbirliğiyle Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) tarafından İslam Ekonomisi ve Katılım Bankacılığı Sertifika Programı eğitimi gerçekleştirilecektir.

Program özellikle katılım bankalarıyla ve sigortacılık şirketleri ile kamuda ilgili kurumlarda çalışanların bilgi ve tecrübesini artırmayı amaçlamaktadır.

• Çağdaş İktisadi Sistemler ve İslam Ekonomisi
  • İslam Ekonomisin Kurumsal Yapısı
  • İslam İktisadında Para ve Piyasa
  • İslam Akit Teorisi
  • Katılım Bankacılığına Giriş
  • Katılım Sigortacılığına Giriş
  • Mikro Finans ve İslam İktisadında Sosyal Adalet
  • Uluslararası İslami Finansal Kurumlar
  • İslami Sermaye Piyasaları
  • Ürün Geliştirme ve Çağdaş İslami Finansal Ürünler
  • Katılım Bankacılığında Risk Yönetimi
  • Katılım Bankacılığı Uygulamaları
  • Muamelat Fıkhı
  • İslam İktisadi Düşünce Tarihi

Sektör çalışanı, kamu temsilcilerine, ilgili araştırmacı ve akademisyenler başta olmak üzere, bu alanda yetişmek isteyen tüm üniversite mezun ve öğrencilerine açıktır.

Eğitime katılım için “en az ön lisans mezunu olmak” ön koşulu aranmaktadır.

Program 15 kişi ile açılacak olup maksimum 60 kişi ile sınırlıdır.

Prof. Dr. Mabid Ali Mohamed Al-Jarhi

Doç. Dr. Şahban Yıldırımer

Doç. Dr. Abdurrahman Yazıcı

Dr. Öğr. Üyesi Adnan Abdalla Mohammad Oweida

Dr. Öğr. Üyesi Ahmad Fayez Ahmad Hersh

Dr. Öğr. Üyesi Tawfik Azrak

Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Samar

EĞİTİM DİLİ

İngilizcedir.

*          Talep doğrultusunda Arapça ve Türkçe dillerinin her birinde de program açılabilecektir.

Programa % 70 devam koşulunu sağlayan ve program sonunda yapılan sınavdan en az 70 puan alarak başarılı olanlara imzalı resmi başarı sertifikası verilir. Programa en az % 70 devam gösterip yapılacak sınavda 70 puanı geçemeyenlere ise yalnızca katılım belgesi verilecektir.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi personeline:  855 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)

Birinci derece bir şehit yakını ile gazi veya birinci derece bir gazi yakınına: 855 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinden mezun ve emekliler için: 855 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)

Aynı Kuruluştan gelen en az 5 kişilik taleplerde: 855 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)

Programa başvurmak isteyenler online başvuru butonuna tıklayarak kayıt yaptırabileceklerdir. Eğitimin açılması kesinleştiğinde tarafınıza ÖDEME ve kesin kayıt ile ilgili e-posta gönderilecektir.