HUKUK İNGİLİZCESİ PROGRAMI (HK 2105)

Hukuk İngilizcesi Programı

16-20 Aralık 2021

15 saat

Perşembe, Cuma, Cumartesi, Pazar, Pazartesi

16 Aralık 2021-17:30-20:30

17 Aralık 2021-17:30-20:30

18 Aralık 2021-10:30-13:30

19 Aralık 2021-10:30-13:30

20 Aralık 2021-17:30-20:30

Hukuk Öğrencilerine (Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora) 750 TL (KDV dâhil)

Stajyer Avukatlara 750 TL (KDV dâhil)

Kontenjan En az 15 kişi ile kurs açılır.
Eğitimin Kodu HK 2105

Globalleşen dünyada insanların birbirleriyle olan ticari ve hukuksal ilişkilerinin artması, Hukuk İngilizcesine vakıf olma gereğini kaçınılmaz kılmaktadır. Özellikle yabancı gerçek kişilere ve yabancı sermayeli şirketlere hizmet verme, çok uluslu şirketlerde çalışma veya yurtdışında yer alan hukuk büroları ile bağlantı kurma ve benzeri kariyer hedefleri olan avukatların ileri seviyede Hukuk İngilizcesi bilmesi önem teşkil etmektedir. Hukuk İngilizcesi Eğitimi ile Genç avukatlar, hukuk öğrencileri ve bu alanda çalışan profesyonellerin sahip oldukları hukuk İngilizcesi yeterliliklerini uluslararası düzeyde kullanabilmelerine katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

The Legal English program is designed to give students and individuals a practical and up to date language training in in legal sector. Legal English course is essential for any individual who studies, works or wishes to work in the area of law where skills in International Legal English are required. The program is completed in 12 hours and is suitable for individuals who have a good level of English, ranging from intermediate to advanced. Various subjects will be covered in the program including but not limited with commercial agreements, corporate law and legal correspondences.

Hukuk İngilizcesi Eğitiminde aşağıdaki alanlarda çalışmalar yapılmaktadır:

• Hukuki yazışmaların ve dokümanların hazırlanması;
  • Hukuk İngilizcesi kelime haznesinin genişletilmesi;
  • E-mail, raporlama, resmi yazışma teknikleri vb. yazılı iletişim becerilerinin geliştirilmesi;
  • Sözleşmeler, resmi yazışmalar (ihtarnameler, bildirimler vs.) taslakları üzerinde çalışmalar;
  • Şirket kuruluşu ve yönetimi.

Avukatlar, stajyer avukatlar, Hukuk fakültesi öğrencileri, Hukuk dersi alan öğrenciler, hukuk alanında faaliyet gösteren diğer kişiler, Uluslararası şirket çalışanları.

Avrupa Dil Portfolyosu’na göre B1-B2 düzeyi olan İntermediate-Upper-intermediate (orta üst) düzeyde İngilizce bilgisi olan adayların katılımı tavsiye edilmektedir .

En az 15 kişi ile kurs açılır.

Programa % 70 devam koşulunu sağlayan katılımcılara imzalı resmi katılım belgesi verilir.

EĞİTİM ÜCRETİ

Hukuk Öğrencilerine (Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora) 750 TL (KDV dâhil)

Stajyer Avukatlara 750 TL (KDV dâhil)

Programa başvurmak isteyenler online başvuru butonuna tıklayarak kayıt yaptırabileceklerdir. Eğitimin açılması kesinleştiğinde tarafınıza ödeme ve kesin kayıt ile ilgili e-posta gönderilecektir.

EĞİTMENLERİMİZ

Uluslararası Hukuk İşlemlerinde Uzman

Arb. Av. Feyza GERGER ERDAL

Feyza Gerger Erdal, 2004 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden tam burslu olarak başarı ile mezun olduktan sonra yasal avukatlık stajını tamamlayarak 2005 yılında İstanbul Barosu’na kayıt olarak avukatlık kariyerine başladı. Feyza Gerger Erdal, 2006 yılında Kent Üniversitesi (Canterbury/Birleşik Krallık)’nde Uluslararası Ticaret & Sözleşmeler Hukuku Yüksek Lisans çalışmalarını tamamladı.

Feyza Gerger Erdal birleşme ve devralmalar, şirketler ve ticaret hukuku, gayrimenkul hukuku, iş hukuku, enerji hukuku ve şirket yapılandırmaları alanlarında geniş tecrübeye sahiptir. Kendisi birçok büyük ölçekli uluslararası hukuki işlemi yönetmiş ve başarıyla sonuçlandırmıştır. Feyza Gerger Erdal başta gayrimenkul, turizm, perakende satış, enerji, telekomünikasyon, bankacılık, sigorta, sağlık, mobilya ve yemek sektörleri olmak üzere birçok farklı sektörde yerel ve yabancı müvekkillerinin projelerinde müvekkillerini başarıyla temsil etmiştir. Feyza Gerger Erdal, birçok farklı alanda ve kapsamda Türkçe ve İngilizce sözleşmelerin hazırlanması, müzakeresi, yorumlanması, revize edilmesi ve finalize edilmesi konularında uzmandır.

Yabancı müvekkillere Türk Hukuku ile ilgili danışmanlık hizmeti sunuyor. Yurtdışında bir işlem yapılması gerektiğinde ise ilgili ülkede konusunda uzman hukukçular ile birlikte çalışıyor.

Daha önce sekiz yıldan fazla bir süre uluslararası alanda hizmet veren bir hukuk bürosunda Şirketler Hukuku departmanında uzman avukat olarak görev yapan Feyza Gerger Erdal; 2014 yılından bu yana ERDAL Hukuk Bürosu’nun Şirketler Hukuku departmanının yönetici ortağıdır.

Doç. Dr. Erman Benli

Erman Benli, lisans derecesini "Hukuk" alanında (2008), yüksek lisans derecesini "Ekonomi Hukuku" alanında (2009), doktora derecesini ise "Özel Hukuk" alanında (2017) Bilkent Üniversitesi'nden almıştır. Halen, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nde Doç. Dr. olarak görev yapmaktadır. Doç. Dr. Benli, "Coase-Sandor Institute for Law and Economics, University of Chicago Law School - Summer Institute" sertifikasına sahiptir. Araştırma alanları; medenî hukuk, borçlar hukuku, hukukun ekonomik analizi, elektronik haberleşme hukuku, regülasyon ve rekabet hukuku ve ekonomisidir. Web of Science, Scopus ve TR Dizin'de taranan prestijli dergilerde birçok yayını bulunmaktadır. Araştırma alanlarına giren dersleri, Türkçe ve İngilizce dillerinde vermektedir.

Not: Online Başvuru platformunda teknik sorunla karşılaşmanız durumunda ön kaydınızı aşağıdaki platformdan da yapabilirsiniz.

Hızlı Ön Kayıt: https://forms.gle/X1guwKwD3yZs6trn8

Ön kaydınızı bu platformdan yaptığınızda, lütfen ASBÜSEM'e mail atarak bildiriniz.