GİRİŞİMCİLER İÇİN YATIRIM KARARI VERME UYGULAMALARI EĞİTİMİ

girişimciler için yatırım kararı

Salı, Çarşamba, Perşembe

ASBÜ Derslikleri

Başarılı girişimcilerin en önemli yetkinliklerinden biri doğru yatırım kararı verebilmektir. Öte yandan, doğru yatırım kararını çoğu zaman oldukça karmaşık ve pek çok etkenin göz önüne alınması gereken bir karardır. Bu sertifika programına katılanlar temel yatırım kararı verme konusunda becerilere sahip olacak ve karmaşık kararları basitleştirerek karşılaştırabileceklerdir.

• Temel Finans ve Muhasebe Kavramları
  • Finansal Tablolara Giriş
  • Bilanço
  • Gelir Tablosu
  • Nakit Akım Tablosu
  • Temel Finansal Rasyolar
  • Yatırım Kararı Verirken Kullanılan Esas Yöntemler
  • Sermaye Bütçesi Teknikleri
  • Net Bugünkü Değer
  • Geri Ödeme Süresi
  • İç Verim Oranı
  • Birden Fazla Yatırım Projesinin Karşılaştırılması
  • Proje Değerlendirmesi
  • Nakit Akım Analizi
  • Birden Fazla Yatırım Projesinin Karşılaştırılması

Potansiyel ve aktif girişimciler, girişim yatırımı konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler eğitime katılabilir. Eğitime katılım için “en az ön lisans mezunu olmak” önkoşulu aranmaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Beyza Mina ORDU AKKAYA

Dr. Öğr. Üyesi Doğuş EMİN

Eğitim Sorumlusu: Dr. Öğr. Üyesi Beyza Mina ORDU AKKAYA

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi personeline:  715,5 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)