FİNANSÇI OLMAYANLAR İÇİN FİNANS SERTİFİKA PROGRAMI

finansçı olmayanlar için finans sertifika programı

Salı, Çarşamba, Perşembe

ASBÜ Derslikleri

Özel ya da kamu şirketlerinin finansal işleyişi sertifika programına katılanlara temel finans ve muhasebe kavramları eşliğinde verilecektir. Finansal kararların finans departmanı dışında kalan birimleri ne şekilde ve nasıl etkilediği de incelenecektir. Sertifika programı tamamlandıktan sonra genel finans bilgisi edinen katılımcılar, kendi birimlerinin yönetimi ve yürütmesi sırasında kararlarının finansal etkisini anlayabilecek ve öngörebileceklerdir.

• Finans Nedir?
  • Finansın Kurumlar İçin Önemi
  • Temel Finans ve Muhasebe Kavramları
  • Finansal Tablolara Giriş
  • Bilanço
  • Gelir Tablosu
  • Nakit Akım Tablosu
  • Temel Finansal Rasyolar
  • Nakit Dönüşüm Döngüsünün Önemi ve Şirket Yönetiminde Etkisi
  • Örnek Olay Uygulamaları

Finans birimi dışında herhangi bir birimde çalışan ya da çalışmayı hedefleyen, ancak kararlarının finansal açısını da öğrenmek isteyen herkese açıktır. Eğitime katılım için “en az ön lisans mezunu olmak” önkoşulu aranmaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Beyza Mina ORDU AKKAYA

Programa % 70 devam koşulunu sağlayan ve program sonunda yapılan sınavdan en az 70 puan alarak başarılı olanlara imzalı resmi başarı sertifikası verilir. Programa en az % 70 devam gösterip yapılacak sınavda 70 puanı geçemeyenlere ise yalnızca katılım belgesi verilecektir.

EĞİTİM ÜCRETİ: 954 TL (KDV dâhil)

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi personeline: 715,5 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)

Birinci derece bir şehit yakını ile gazi veya birinci derece bir gazi yakınına: 715,5 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinden mezun ve emekliler için: 715,5 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)