FİNANSAL PİYASALAR VE KURUMLAR EĞİTİMİ

finansal piyasalar

Salı, Çarşamba, Perşembe

ASBÜ Derslikleri

Finansal piyasa ve kurumlar küreselleşen dünyada çok daha büyük önem kazanan, ekonomilerin işleyişi için esas arz eden bir konuma sahiptirler. Bu sertifika programı katılımcılara finansal piyasa ve kurumların neden var olduğunu, ne şekilde işlediğini, küreselleşen dünyada öneminin neden ve nasıl arttığını irdeleyecek ve anlatacaktır.  Katılımcılar finansal piyasalardaki gelişmeleri daha kolaylıkla takip edebilecek, finansal kurumlar arasındaki farkları anlayabileceklerdir.

• Finansal Piyasa ve Kurumlara Giriş
  • Faiz Nedir ve Ne Anlama Gelmektedir?
  • Faizin Belirleyici Unsurları
  • Para Politikası
  • Finansal Piyasalar
  • Hisse Senedi Piyasaları
  • Bono Piyasaları
  • Döviz Piyasaları
  • Para Piyasaları
  • Finansal Kurumların Var Oluş Nedeni
  • Bankalarda Risk Yönetimi
  • Banka Dışındaki Finansal Kurumların İncelenmesi
  • Yatırım Fonları
  • Emeklilik Fonları
  • Koruma Amaçlı Fonlar
  • Sigorta Şirketleri

Finansal piyasa ve kurumların işleyişi hakkında bilgi sahibi olmak isteyen, şirketlerin finans birimlerinde çalışan ya da finansal kurumlarda kariyer planlayanlara açıktır. Eğitime katılım için “en az ön lisans mezunu olmak” önkoşulu aranmaktadır.

Dr. Öğr. Üyesi Beyza Mina ORDU AKKAYA

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi personeline:  715,5 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)

Birinci derece bir şehit yakını ile gazi veya birinci derece bir gazi yakınına: 715,5 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinden mezun ve emekliler için: 715,5 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)