ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE UZMANLIK TEZİ YAZIM EĞİTİMİ

Salı, Perşembe

1558,8 TL (KDV dâhil)

ASBÜ Güvercinlik Salonu

Bu eğitimin amacı, uzmanlık tezi yazacak katılımcılara sosyal bilimlerde araştırma yöntemleri konusunda bilgi, beceri ve bağımsız araştırma yapabilme yetkinliği kazandırmaktır. Eğitimde; bilim ve sosyal bilim anlayışları, bilim etiği, araştırma süreci ve yazın taraması yapma, bir araştırmanın kavramsal çerçevesini oluşturma, araştırma tasarımı, örneklem seçme, ölçme ve paket programlarla nicel veri analizi ve raporlama konuları işlenecektir.

• Bağlama Özgü Bilgi Üretimi ve Araştırma
  • Bilimsel Yöntem ve Temel Kavramlar
  • Tezin Sorunsalını  Belirleme ve Yazın Taraması
  • Kavramsal Çerçeve Belirleme ve Hipotez/Araştırma Sorusu Geliştirme
  • Araştırma Desen ve Yöntemleri
  • Evren ve Örneklem
  • Ölçme
  • Veri Toplama Teknikleri
  • Nicel ve Nitel Veri Analizi
  • Bilimsel Yazım ve Raporlaştırma (Tezin düzeni, atıf verme, kaynakça düzenleme)

Uzmanlık tezi hazırlayan veya bilimsel araştırma yöntemlerine ilişkin bilgi birikimini arttırmak isteyen öğrenciler bu eğitime katılabilir.

Eğitim, konusunda uluslararası araştırma deneyimine sahip uzman öğretim elemanları tarafından verilecektir.

EĞİTİM ÜCRETİ: 1558,8 TL (KDV Dâhil).

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi personeline:  1169,1 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)

Birinci derece bir şehit yakını ile gazi veya birinci derece bir gazi yakınına: 1169,1 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinden mezun ve emekliler için: 1169,1 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)

Aynı Kuruluştan gelen en az 5 kişilik taleplerde: 1169,1 TL (KDV dâhil) (%25 İndirimli)